Esteettömyysvalinnat

Neljä uutta veden tekijää
Neljä uutta veden tekijää
Ilo ja hyvä yhteishenki pursuavat uusien työntekijöiden kahvihetkessä. Kuvassa Milja Huuskonen (vas.), Kauko Hartikainen, Satu Miettinen ja Antti Styhr.

Neljä uutta veden tekijää

Kuopion Vesi on palkannut jälleen uusia osaavia työntekijöitä. Onnistuneet rekrytoinnit osoittavat, että teknistyvä vesiala kiinnostaa ja että Kuopion Vedellä on hyvä maine työnantajana.

Kuopion Vesi on palkannut jälleen uusia osaavia työntekijöitä. Onnistuneet rekrytoinnit osoittavat, että teknistyvä vesiala kiinnostaa ja että Kuopion Vedellä on hyvä maine työnantajana.

 Käyttöinsinööri Milja Huuskonen aloitti toukokuussa työt Itkonniemen vesilaitoksella käyttöinsinöörinä ja tietää jo viihtyvänsä uudessa työpaikassaan erinomaisesti.

– Vastuualueeseeni kuuluu vedentuotannon käyttö ja kunnossapito, eli esimerkiksi työnsuunnittelu ja esimiestehtävät.

Käyttö- ja kunnossapitohenkilökuntaa on kaikkiaan kymmenkunta. Minut on otettu erinomaisesti vastaan, Milja Huuskonen kertoo.

– Tämä on unelmatyötä. Olen jo oppinut paljon ja tiedän, että vielä on paljon opittavaa. Käyttöpäivystäjät ja asentajat ovat olleet hyviä opettajia ja yritänkin toimia esimiehenä keskustelemalla ja arvostamalla ammattilaisten kokemusta.

Milja valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta materiaalitekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 2016 ja on sen jälkeen työskennellyt mm. käyttöinsinöörinä sinkkisulattamossa.
Siilinjärveltä kotoisin oleva Milja asuu nykyisin Kuopiossa ja pitää metsässä kävelemisestä.

Sähköautomaatioasentaja Antti Styhrin varsinainen asemapaikka on Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo.

Päivittäiset työtehtävät liittyvät kuitenkin sekä puhtaan veden että jäteveden automaatiojärjestelmien kunnossapitoon ja käytön varmistamiseen. Hän työskentelee SIA-tiimissä (sähkö, instrumentointi ja automaatio), johon kuuluu yhteensä seitsemän henkilöä Lehtoniemestä ja Itkonniemeltä.

– Tulin taloon elokuussa, mutta olen päässyt jo hyvin sisään. Asiat ovat uusia, ihmiset ovat uusia, mutta helppo oli tulla, koska minut on otettu erittäin hyvin vastaan.

Toistaiseksi Antti on tehnyt vain normaalia päivätyötä, mutta odottaa innolla sitä, että pääsee mukaan varallaolojärjestelmään.

– Se tulee joka viides viikko ja silloin tehdään kaikenlaisia hälytyshommia varsinaisen virka-ajan ulkopuolella.

Vapaa-ajallaan Antti metsästää, ylläpitää omakotitaloa ja hoitaa yhdeksän kuukauden ikäistä tytärtään.

Tämä on unelmatyötä. Olen jo oppinut paljon ja tiedän, että vielä on paljon opittavaa.

Laitosasentaja Kauko Hartikainen työskentelee Nilsiässä, missä hänen tehtävänsä liittyvät pääsääntöisesti käyttöveteen ja linjastoihin.

– Olen työskennellyt Etelä-Suomessa viimeiset 20 vuotta erilaisissa tehtävissä teollisuuden parissa. Vesiasioihin ei minulla ole ennen tätä ollut kosketusta, mutta kiinnostavalta työ tuntuu. Kiva on ollut myös huomata, että tämän ikäisenäkin voi vielä oppia uusia juttuja, Kauko toteaa.

Hänen mukaansa avainasia tässä on ollut uuden työpaikan ilmapiiri.

– Koin heti itseni tervetulleeksi joukkoon ja Nilsiähän on minulle tuttu, koska olen sieltä kotoisin. Tosin nyt asun Rautavaaralla.

Vapaa-aikanaan Kauko remontoi omakotitaloa ja metsästelee sekä liikkuu muutenkin mielellään luonnossa.

Suunnitteluinsinööri Satu Miettinen on erittäin iloinen valinnasta ja kertoo, että viides kerta tärppäsi.

– Olen aina halunnut Kuopion Vedelle töihin ja hakenut paikkoja, mutta nyt vasta tärppäsi.

Satu siirtyi uuteen työpaikkaan kesäkuussa työskenneltyään sitä ennen Kuopion kaupungin palveluksessa.

– Tehtäväni liittyvät vesihuoltoverkostojen suunnitteluun. Teen myös YAMK-opinnäytetyötä Melalahden vedenhankinnan varmistamisesta, johon liittyy mallintamista. Mallintaminen onkin asia, jota eniten uudelta tehtävältäni odotan, Satu tiivistää.

Hän ajaa töihin joka päivä Vehmersalmelta, missä aviomies hoitaa päivätyönsä ohella viljelytilaa.

– Matkaa kertyy noin 50 kilometriä, tosin talvinen jäätie lyhentää sitä 20 kilometrillä.

Sadun vapaa-aika kuluu kolmen lapsen, käsitöiden ja marjastuksen parissa.