Esteettömyysvalinnat

Uudet verkkosivut helpottavat tiedonhakua
Uudet verkkosivut helpottavat tiedonhakua
Verkkosivuja uudistanut projektiryhmä: Mirja Tolvanen (vas.), Laura Malo, Kirsi Tähti, Petri Tähtivaara, Ulla Liukkonen, Eila Pylkkänen ja Päivi Lankinen.

Uudet verkkosivut helpottavat tiedonhakua

Kuopion Veden uudet verkkosivut otettiin käyttöön marraskuun alkupuolella 2018. Osoite on vanha tuttu kuopionvesi.fi, josta asiakkaalle tärkeä tieto löytyy nyt helposti ja nopeasti. Aktiivinen toimintahäiriö näkyy sivuilla oranssina häiriönauhana. 

Kuopion Veden uudet verkkosivut otettiin käyttöön marraskuun alkupuolella 2018. Osoite on vanha tuttu kuopionvesi.fi, josta asiakkaalle tärkeä tieto löytyy nyt helposti ja nopeasti. Aktiivinen toimintahäiriö näkyy sivuilla oranssina häiriönauhana.

Verkkosivuston raikkaan ilmeen uusi pääväri on veden sävyistä tuttu turkoosi. Etusivulle on tuotu Kuopion Veden aulatilassa näkyvä Jam Jam Brand Agency Oy:n tekemä vesivideo yhdistämään palvelutilojen ja verkkosivujen visuaalista ilmettä. 

Asiakkuuteen liittyvät asiat kuten häiriöilmoitukset, mittarilukeman ilmoittaminen ja omistajanvaihdos sekä tietoa rakentajalle, löytyvät kätevästi heti etusivulta. Etusivun linkeistä pääsee helposti myös tutustumaan muihin asiakkaita eniten kiinnostaviin asioihin. 

Käytön kannalta tärkein uudistus on responsiivisuus. Sivuston ulkonäkö mukautuu käyttäjän päätelaitteen mukaan ja sisältöjä on helppo käyttää erilaisilla laitteilla. 

– Tietoa haetaan nykyään eniten puhelimella ja tabletilla. Erityisesti mobiilikäyttö on parantunut huomattavasti vanhoihin sivuihin verrattuna, projektiryhmän vetäjänä toiminut laatupäällikkö Kirsi Tähti kertoo.

Asiakaslähtöinen sisältöuudistus 

Ennen sivuston rakenneuudistusta kaikki sisällöt käytiin tarkasti läpi. Sisällön määrittelystä vastannut seitsenhenkinen projektiryhmä koottiin laitoksen eri vastuualueilta.  

Vesihuoltolain kautta vesilaitosta ohjaa tiedottamisvelvollisuus erityisesti veden laadusta, jäteveden puhdistuksen tasosta ja asiakkuuteen liittyvistä asioista.

– Asiakkaalle tarpeellista tietoa on tuotu helposti löydettäväksi ja toisaalta karsittu epäolennaista. Infoähkyä halusimme välttää. 

Yhteistyö verkkosivuston uudistuksen toteuttaneen e-Sollertis Oy:n kanssa alkoi syyskuun alussa. 

Aikaisemmin verkkosivut olivat samalla palvelimella kaupungin muiden liikelaitosten kanssa. Nyt itsenäisen sivuston julkaisujärjestelmä on WordPress, ja sivuston päivityksistä Kuopion Vesi huolehtii itse. 

Sivuston käytettävyys on aikaisempaa parempi. Alasivujen otsikot ja usein kysytyt kysymykset avautuvat nyt haitarinomaisesti. Otsikkoa klikkaamalla sisältö laajenee lukukenttään, mutta ei peitä avautuessaan muuta sisältöä. Myös häiriötilanteiden kysymykset ja vastaukset on koottu yhteen oman otsikon alle helposti luettavaksi. 

Aktiivisen toimintahäiriön aikana verkkosivujen yläosassa on oranssi tiedotusnauha, joka kertoo häiriöstä oleellisimman. Nauha näkyy myös mobiilissa. 

Tiedonhakua helpottamaan sivuilla on huomioitu hakukoneoptimointi ja tyypilliset hakusanat. Tietoa verkkosivuilta on mahdollista hakea myös hakukenttään syötettävillä avainsanoilla.

Facebookin uutisvirta ja Instagram-kuvat tuotiin myös osaksi verkkosivuja. 

Pisaroita-verkkolehdellä on sivuilla oma paikkansa ja todella tykätyt Historian havinaa -jutut on koottu yhteen omaksi kokonaisuudeksi. Myös englanninkielistä osuutta on laajennettu.