Esteettömyysvalinnat

Tulevaisuuden Savilahti
Tulevaisuuden Savilahti

Tulevaisuuden Savilahti

Savilahteen nousee innovaatio- ja työpaikkakeskittymä sekä viihtyisä asumis- ja vapaa-aikakeskus. Alueen infra rakennetaan allianssimallilla, suunnittelussa on myös Kuopion Vesi mukana.

– Allianssin tilaajana toimii Kuopion kaupunki ja kyseessä on mittava hanke, sillä Savilahteen rakentuu peräti 35 000 toimijan alue. Kuluvan vuoden aikana on käynnissä ollut allianssin suunnitteluvaihe. Toteutusvaiheeseen on tarkoitus siirtyä ensi keväänä, kertoo Kuopion Veden edustajana allianssissa toimiva suunnitteluinsinööri Tiia Karjalainen.

Kyse on suuresta kokonaisuudesta, jossa on selvitettävä kaikki vesihuollon kysymykset, kuten mitoitukset, uusien putkien tarpeet sekä mahdolliset saneeraukset. Uutta aluetta on noin kilometrin verran ja esimerkiksi moottoritien varren verkostoja tullaan siirtämään aivan uuteen sijaintiin. Alueen vesihuollon yleissuunnittelusta vastaa suunnitteluinsinööri Hanna Reijonen.

Alueen rakentamiseen päästään ensi vuoden aikana ja työt jatkuvat vuoteen 2021, mikä varmasti tuntuu alueella myös liikenteen poikkeusjärjestelyinä.