Esteettömyysvalinnat

Pisaroita 2/2023

Häiriötilanteisiin varaudutaan joka päivä

Häiriötilanteisiin varautuminen on vesihuollossa lainsäädännön mukainen velvollisuus. Huoltovarmuuskriittistä, yhteiskunnan kannalta merkittävää työtä tekevänä vesilaitoksena Kuopion Vedellä varaudutaan poikkeustilanteisiin osana jokapäi...

Monta tietä vesialalle

Kuopion Vedellä työskentelee ammattilaisia useissa erilaisissa työtehtävissä. Neljä heistä kertoo työstään vesihuollossa.

Kuopiossa tutkitaan mikromuoveja laajasti ja poikkitieteellisesti

Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden mukaan suomalaisessa talousvedessä esiintyy hyvin vähän muovihiukkasia. Kiitos siitä kuuluu hyvin toimivalle jätehuollolle ja jätevedenpuhdistukselle.

Alppihiihto vetää rinteeseen vuodesta toiseen

Kun Kuopion Veden laitosasentaja Tuomo Kosonen sujahtaa suksilla rinnettä alas, kyse on rennon sunnuntailaskettelun sijaan vauhdikkaasta ratalaskusta.

Kuntotarkastuksella investoinnit järkeviksi

Uusi verkostotarkastajien tutkimusryhmä lähti tekemään työtään Kuopion Vedellä syyskuun alussa. Tarkastajat selvittävät sekä vesi- että viemäriverkoston runkolinjojen kuntoa, jotta investoinnit voidaan kohdistaa oikein. 

Unelmatyö lähellä kotia

Kun Kuopion Vesi Oy:n ympäristöasiantuntijan tehtävä tuli hakuun keväällä 2023, Auri Koivuhuhta ajatteli, että nyt on haussa upea mahdollisuus. Koivuhuhta tuli valituksi ja aloitti toukokuussa työntäyteiset ja innostavat päivänsä uudessa...

Mistä löydät tietoa veden laadusta ja hinnasta?

Veden hinnasta ja laskutuksesta löydät tietoa kotisivuiltamme https://www.kuopionvesi.fi/asiakkaalle/hinnat-ja-laskutus/. Kuopion Veden asiakkaat saavat tietoa myös vesi- ja jätevesilaskulta sekä Vesitili -palvelun kautta.

Ota käyttöön e-lasku

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan käyttöön e-laskun. Saat vesi- ja jätevesilaskun nopeasti ja vaivattomasti suoraan omaan verkkopankkiisi.

Liity Kuopion Veden viestipalveluun

Rekisteröitymällä maksuttomaan viestipalveluumme kotisivuillamme www.kuopionvesi.fi saat tiedot vesihuollon häiriötilanteista ja ennakoiduista käyttö- ja huoltokatkoksista maksutta suoraan matkapuhelimeesi ja/tai sähköpostiisi.

Timo Hämäläinen muistelee lämmöllä opiskeluvuosiensa kesätyötä Itkonniemen vesilaitoksella

Timo Hämäläinen selaa vanhaa lokikirjaa, kun silmään sattuu tutulla käsialalla tehty merkintä. Hämäläistä hymyilyttää.

Lehdessä myös...

Pääkirjoitus 2/2023

Hyvä asiakkaamme, Kuopion Veden tehtävänä on ylläpitää toimivat ja turvalliset vesihuoltopalvelut. Nämä palvelut katetaan asiakkailta perittävillä maksuilla. Suurin osa yhtiön kustannuksista on kiinteitä kustannuksia, jotka eivät ole ri...

Raikasta vesijohtovettä kesävesiautomaateista

110-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Kuopion Vesi perusti yleiseen käyttöön neljä kesävesiautomaattia, joista jokainen voi täyttää vesipullonsa raikkaalla vesijohtovedellä ilmaiseksi. Vesiautomaatit sijaitsevat Kuopiossa Valkeisen puistoss...

Lasten kysymyksiä vedestä

Miksi vesi maistuu erilaiselta eri kunnissa? Suomessa on turvallista juoda hanavettä missä tahansa kunnassa. Vesi puhdistetaan vesilaitoksella niin että siitä poistetaan kaikki epäpuhtaudet ja virukset ja bakteerit. Vesi voi kuitenkin m...

Vuoden 2023 asiakastyytyväisyys-tutkimuksesta hyvä tulos

Asiakkaiden tyytyväisyyttä Kuopion Veden palveluihin vuonna 2023 selvitettiin Taloustutkimus Oy:n WACSI 2023 –vesilaitosten asiakastyytyväisyystutkimuksella. Tutkimukseen osallistui yhteensä yhdeksän vesilaitosta.