Esteettömyysvalinnat

Historian havinaa: Tunnistatko kuvien esineet?

Lähetä vastaukset ja voita käsinkudotut villasukat!

Yli satavuotisen vesilaitoshistorian aikana Itkonniemen vesilaitoksen pieneen museotilaan on tekniikan kehittyessä kertynyt monenlaisia vesilaitostoiminnassa tarvittavia laitteita muistoina menneiltä vuosilta. 

Virallista museoasemaa kokoelmalla ei ole. Tilaan ei myöskään ole julkisesti pääsyä. Esineistöä on kertynyt vaihtelevasti vuosien varrelta. Esineistä ei ole tarkkoja tietoja, ja niiden käyttötarkoitustieto sekä ”museointi” perustuu perimätietoon. Esineet ovat myös valikoituneet säilöön sattumanvaraisesti.

Arvaamalla kuvien laitteiden nimet ja käyttötarkoituksen osallistut arvontaan. Molemmat esineet liittyvät vesilaitostoiminnan tarkkailuun. Osallistujien kesken arvomme kaksi paria henkilökuntamme lämmöllä neulomia villasukkia.
Arvontaan osallistuminen tapahtuu joko paperilehden palautelomakkeella tai verkkolehden palautelomakkeella 31.12.2019 mennessä.

Vastaukset kerromme Kuopion Veden somekanavissa tammikuun 2020 aikana.

Museolaite 1

Vihjeitä tämän esineen käyttö-tarkoitukseen voi löytää Kuopion vesilaitostoiminnan historiikista ”Sattuipa niin lystikkäästi” – 100 vuotta kunnallista vettä Kuopiossa, joka on luettavissa verkko-sivuillamme www.kuopionvesi.fi.

kuopionvesi 121119 300ppi 9

Museolaite 2

Tämän esineen käyttötarkoitus liittyy puolestaan ongelmien ratkaisemiseen.

kuopionvesi 121119 300ppi 8