Esteettömyysvalinnat

Juankoski osaksi Kuopion Vettä

Vuoden alussa tapahtuvan kuntaliitoksen myötä Juankosken kaupungin hoitama vesihuolto siirtyy Kuopion Veden vastuulle.

Muutos tarkoittaa sitä, että asiakkaiden on tehtävä uudet sopimukset Kuopion Veden kanssa ja että myös Juankosken vesihuollosta vastanneet työntekijät siirtyvät Kuopion Veden vahvuuteen.

Vesihuollon kannalta kuntaliitos ei tavallaan muuta Juankoskella mitään. Tutut vesilaitoksen työntekijät jäävät paikkakunnalle ja kaikki toimii kuten tähänkin asti. Sopimuksen allekirjoittamisen myötä kuntalaiset siirtyvät kuitenkin Kuopion Veden asiakkaiksi, minkä jälkeen Kuopion Vesi myös vastaa vesihuollon toimivuudesta ja kehittämisestä jatkossa.

Kuntaliitosten jälkeen Kuopion Vedellä on vastattavanaan kolme melko kaukana Kuopion keskustasta sijaitsevaa vesihuollollista aluetta: Maaninka, Nilsiä ja Juankoski. Näiden alueiden operatiivisesta toiminnasta vastaavat kullakin alueella työskentelevät henkilöt. Sen sijaan asiakaspalvelu ja suunnittelu on keskitetty Kuopion Veden tiloihin Kuopion keskustassa.

Yhtenäiset hinnat

Juankosken liittäminen Kuopion Veden toiminta-alueeksi tarkoittaa kuntalaisille myös sitä, että hinnoittelun pitää olla samanlaista kuin muillakin Kuopion Veden toimialueilla.

– Asiakkaille tämä tuo sikäli mukavan yllätyksen, että käyttö- ja perusmaksut pienenevät jonkin verran, Kirsi Laamanen kertoo.

Kuntaliitos tuo Kuopion Veden vastuulle noin 150 kilometriä verkostoa. Tämä pääoma pitää huolella kartoittaa ja siirtää Kuopion Veden sähköisiin järjestelmiin. Uusia asiakkaita tulee kaikkiaan lisää tuhatkunta.

Asiakkaille liitos tuo mukavan yllätyksen, käyttö- ja perusmaksut pienenevät jonkin verran.

Kartta Juankoski

Kuopion veden toiminta-alue

sininen  Kuopion Veden vesijohto- ja / tai viemäriverkoston toiminta-alue

vaaleansininen  Osuuskunnan toiminta-alue, jolle Kuopion Vesi toimittaa veden ja / tai vastaanottaa jätevesiä

1 Karttulan kirkonkylä
2 Syvänniemi
3 Pihkainmäki
4 Kurkimäki
5 Keskeinen kaupunkialue
6 Vehmersalmi
7 Melalahti
8 Nilsiä
9 Maaninka
10 Muuruvesi
11 Juankosken taajama
12 Säyneinen