Esteettömyysvalinnat

Pääkirjoitus 2/2014

Hyvä asiakkaamme!

Olemme esitelleet Kuopion Veden asiakaslehden aiemmissa numeroissa vesihuollon eri vaiheita ja kokonaisuuksia veden matkasta vedenottamolta asiakkaalle. Nyt olemme päätyneet ”viimeiseen vaiheeseen” eli jätevesien puhdistukseen.

Kuopion Vedellä on kuusi jätevedenpuhdistamoa, joista suurin sijaitsee Lehtoniemessä. Muut jätevedenpuhdistamot ovat Melalahdessa, Vehmersalmella, Kurkimäessä, Karttulassa ja Nilsiässä. Lehtoniemen jätevedenpuhdistamolla käsitellään keskeisen kaupunkialueen noin 80 000 asukkaan sekä yritysten jätevedet. Vuonna 2013 puhdistamolla käsiteltiin jätevettä noin 7,3 miljoonaa m3. Päivässä puhdistamolla puhdistetaan siis jätevettä noin 20 000 m3 eli 20 miljoonaa litraa.

Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo on otettu käyttöön vuonna 1974. Puhdistamolla toteutetaan vuosina 2013–2015 puhdistamon historian suurin saneeraus. Puhdistamolla tehostetaan jäteveden sisältämän fosforin ja ammoniumtypen poistoa, uusitaan laitoksen automaatio, parannetaan puhdistamon energiatehokkuutta sekä uusitaan koneita ja laitteita. Nyt toteutettava puhdistamon saneeraus tehostaa entisestään puhdistamolla käsiteltävän jäteveden puhdistusta.

Haluan toivottaa kaikki maaninkalaiset tervetulleiksi asiakkaiksemme.

Vuoden 2015 alusta Kuopion Veden toiminta-alue laajenee käsittämään Maaningan kunnan hoitaman vesihuollon. Tämä lehti jaetaan jo nyt myös Maaningan kunnan tuleville Kuopion Veden asiakkaille. Haluan toivottaa kaikki maaninkalaiset tervetulleiksi asiakkaiksemme. Yhteystietomme löytyvät tämän lehden takasivulta. Toivon, että vierailette myös kotisivuillamme, joilla on kerrottu tarkemmin toiminnastamme.

Toivotan kaikille asiakkaillemme hyvää loppuvuotta!

 

Kirsi Laamanen

Toimitusjohtaja