Esteettömyysvalinnat

Vilkasta vesihuollon rakentamista
Vilkasta vesihuollon rakentamista
Verkostoinsinööri Jani Liukkonen tarkastaa verkostonrakennustyömaata.

Vilkasta vesihuollon rakentamista

Kuopion Vedellä on vilkastahtinen verkostorakentamisen vuosi. Käynnissä olevat ja vuoden aikana käynnistyvät kohteet ovat suuria, kertovat verkostopäällikkö Jani Koski ja verkostoinsinöörit Jani Liukkonen ja Kimmo Mikkola.

– Rakentamisen kokonaisbudjetti on noin 7,5 miljoonaa euroa, mikä noudattelee aikaisempia vuosia. Suurin osa tämän vuoden hankkeista on yhteisrakentamishankkeita Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan kanssa. Kuopion Vedellä on tänä vuonna myös itsellään suuria rakentamiskohteita, Jani Koski kertoo.

Savilahti

Suurin kohteista liittyy Savilahden alueen mittavaan rakennusprojektiin. Sinne on rakennettu muun muassa täysin uusia katuja, Sarastuskaari, Hehkukatu, Loistekatu ja Sädekuja. Näiden osalta vesihuoltotyöt ovat jo pääosin valmiit.

Seuraavana vaiheena on käynnistynyt Savilahdentien ja VT5 välisellä alueella vesihuollon linjojen siirtotyö. Työt alueella ovat jo käynnistyneet ja valmistuvat vielä tämän vuoden puolella.

Savilahden alueella saneerataan myös Kuopion Veden toimesta viemäriverkosto, joka toteutetaan nk. kaivattamattomalla menetelmällä, ilman pintojen ja rakenteiden rikkomista.

Kuopionlahti

Kuopionlahden alueella käynnistyy jätevesiviemärin siirtotyöt. Töiden on tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Hiltulanlahti-Vaittila

Vaittilan alueella on käynnissä n. 60 rakentamispaikkaa sisältävän omakotitaloalueen rakentaminen. Alueen on tarkoitus valmistua vesihuollon osalta loppuvuodesta 2020.

Melalahti

Varavesiyhteyden rakentaminen välille Könönkangas–Melalahti käynnistyy loppuvuodesta 2020. Varavesiyhteyden rakentamisella varmistetaan Melalahden taajaman asukkaiden vedenjakelu.