Esteettömyysvalinnat

Keskustan saneeraustyömaat vaikuttavat liikennejärjestelyihin.
Keskustan saneeraustyömaat vaikuttavat liikennejärjestelyihin.
Keskustan saneeraustyömaat vaikuttavat liikennejärjestelyihin.

Saneeraus on satsaus parempaan tulevaisuuteen

Verkostorakentamisen puolella on tiedossa kiireinen kesä. Suuritöisin urakoista on Niiralankatu, joka vaikuttaa myös väliaikaisesti kaupungin bussiliikenteeseen. 

Verkostorakentamisen puolella on tiedossa kiireinen kesä. Suuritöisin urakoista on Niiralankatu, joka vaikuttaa myös väliaikaisesti kaupungin bussiliikenteeseen.

Vesihuoltoverkoston kunnossapito tarkoittaa aina satsausta parempaan vesihuoltoon. Kevään kynnyksellä alkavan verkosto-rakentamisen saneeraus- ja uudisrakennuskohteita on useita.

Saneeraukseen on varattu rahaa noin 2,3 miljoonaa euroa. Putkia uusitaan noin 3 km:n matkalta ja uusilla alueilla verkostopituus kasvaa noin 10 km.

Urakoiden kesto vaihtelee muutamista kuukausista pariin vuoteen. Suurin osa urakoista tehdään yhteistyössä Kuopion kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen kanssa. 

– Urakoiden kestot on jo alustavasti laskettu, mutta yhteiskohteiden valmistumiseen vaikuttaa aina myös katupuolen töiden eteneminen, verkostoinsinööri Jani Liukkonen kertoo. 

Suuritöisin ja laajavaikutteisin kesän hankkeista on Niiralankatu, joka on jatkoa viime kesänä tehdylle Tulliportinkadun saneeraukselle. Nyt avataan katuosuus Sairaalakadusta Huuhankadun risteykseen. 

– Kyseessä on näkyvä kohde keskeisellä paikalla kaupunkia. Huuhan vuonna 1913 rakennettu päälinja menee tällä hetkellä puistoalueen ja osaksi oikeus- ja poliisitalon tontin alla, ja se siirretään nyt lähemmäksi katualuetta. Työmaa vaikuttaa erityisesti liikenteeseen, sillä Niiralankadun kautta kulkee suuri osa kaupungin bussiliikenteestä, putkimestari Jouko Kesti kertoo.  

Toinen huomattava keskustan urakka on torin ja pääkirjaston välisen Kirjastokadun saneeraus. Muutamien kuukausien kaivanto vaikuttaa etenkin kevyeen liikenteeseen. 

Tonttikatusaneeraus vaatii hienosäätöä 

Tonttikadut vaativat yleensä aina paljon hienosäätöä liittyen liikenteen uudelleenohjauksesta vedenjakeluun, työmaaturvallisuuteen sekä alueen laajempiin turvallisuusjärjestelyihin. 

– Väliaikaisen vedenjakelutarpeen vuoksi saneeraaminen ajoitetaan aina kesäaikaan. Tulevana kesänä tonttikatujen vesihuoltoa uusitaan mm. Karttulassa ja Juankoskella, kertoo putkimestari Ilkka Malo.

Hommia monelle Vuodelle

Hiltulanlahden länsiosa sekä Kurkimäen ja Hiltulanlahden väliset siirtolinjat ovat kumpikin monen vuoden rakennusurakoita. 

– Hiltulanlahdessa ja siirtolinjan rakentamisen yhteydessä joudumme käyttämään liikkumiseen myös yksityisteitä, mistä tulee jonkin verran vaivaa asukkaille ja maanomistajille. Ennen rakentamista tarkistamme myös olevien kiinteistöjen nykyisten talousvesikaivojen vedenlaadun ja mittaamme niiden vesipintojen korkeustasot, Liukkonen kertoo. 

Liukkonen toivoo asiakkailta ymmärrystä vesihuollon rakentamistyömaita kohtaan. 

– Saneeraus on aina satsaus toimintavarmempaan vesihuoltoon ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen. Me Kuopion Vedessä teemme aina kaikkemme, että työmaista aiheutuisi asiakkaille mahdollisimman vähän häiriöitä.

Lego

Iso osa saneerauksista tehdään yhteistyössä kaupunkiympäristön palvelualueen kanssa. 

 

Tulevan kesän rakentamiskohteita 

Kirjastokatu
Vesijohdon uusiminen. Vaikutuksia kevyelle liikenteelle.

Niiralankatu
Vesijohdon uusiminen. Vaikutuksia liikenteelle, myös joukkoliikenteelle. 

Suurmäentie–Puijo
Vesijohdon ja viemärin uusiminen. 

Itkonniemi
Vesilaitokselta lähtevän vesijohdon uusiminen.  

Hiltulanlahti
Vanurannankadun ja Kullaankadun vesihuollon rakentaminen moottoritien itäpuolella. Moottoritien länsipuolella Tuovilantien sekä osittain Hiltulanlahdenkadun vesihuollon rakentaminen ja lisäksi myöhempää rakentamista valmistelevia töitä. 

Kurkimäki–Hiltulanlahti siirtolinjat 
Siirtoviemärin ja -vesijohdon rakentaminen alkaa. Hanke valmistuu vuonna 2019.  

Karttula 
Harjuntien, Lähdetien, Pankkitien ja Oikotien vesijohtojen ja viemärien uusiminen. Myös tonttiliittymien uusimista. Vaikutuksia tonttien liikenteeseen.

Maaninka 
Leppäpurontien vesihuollon rakentaminen. 

Juankoski
Tikanniementien vesijohdon ja viemärin uusiminen. Myös tonttiliittymien uusimista. Vaikutuksia tonttien liikenteeseen.

Leväsentie
Vesijohtojen ja jätevesiviemärien uusiminen. 

Keilanrinne
Paloniementien vesihuollon rakentaminen. 

Rakentamiskohteet kartalla löydät verkko-sivuiltamme: www.kuopionvesi.fi kohdasta Kuopion Vesi > Verkostot > Rakentamiskohteet 2017. Samaan paikkaan päivitämme myös mahdolliset muutokset.