Esteettömyysvalinnat

I love hanavesi
I love hanavesi
Kuva: VVY/Kaapo Kamu

I ❤ hanavesi

Paras juomavesi saadaan suoraan hanasta. Hanavesi on tutkitusti turvallista, edullista ja sen hiilijalanjälki on pieni.

Paras juomavesi saadaan suoraan hanasta. Hanavesi on tutkitusti turvallista, edullista ja sen hiilijalanjälki on pieni. 

Puhdas juomavesi on elämän edellytys. Olemme kaikki suurimmaksi osaksi vettä ja sen vuoksi vesi on myös paras janojuoma. Hanasta kotiin tuleva puhdas juomavesi mahdollistaa sujuvan arjen ja turvaa terveyttämme. Puhdas juomavesi on etuoikeus, josta voimme suomalaisina olla ylpeitä. 

Koko Suomen itsenäisen historian ajan maassamme on kehitetty vesilaitoksia ja vesijohtoverkostoja. Kun vesihuolto toimii, myös yhteiskunta toimii ja kehittyy. 

Se, että vesi tulee tänä päivänä hanasta, on meille suomalaisille itsestäänselvyys. Aina se ei ole sitä kuitenkaan ollut. Tunnustuksena satavuotiaalle Suomelle ja sen vesilaitostoiminnalle Vesilaitosyhdistys ja Suomen suurimmat vesilaitokset Kuopion Vesi mukaan lukien ovat yhdessä tuottaneet hanavesioopperan, jossa palataan aikaan, jolloin vesi vielä kannettiin kaivoista.

Kuopion hanavesi

Kuopion hanavesi täyttää erinomaisesti sosiaali- ja terveysministeriön veden laadulle asettamat vaatimukset ja suositukset. 

Hyvä laatu ja sen ylläpitäminen edellyttävät oikeanlaista osaamista veden tuottamisessa, jakamisessa ja käyttämisessä sekä yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Hanavesi on tutkitusti turvallista. Kuopion hanaveden laatua tutkitaan viranomaisvalvonnan lisäksi Itkonniemen vesilaitoksen laboratoriossa päivittäin. Raakavesikaivoista, verkoston varrelta ja vesilaitoksilta otetaan vuosittain yli 1 500 vesinäytettä ja näytteistä tehdään yli 14 000 analyysiä.  

Puhdasta vettä on aina saatavilla, eikä se lopu kesken. Vuonna 2016 Kuopion alueella vettä toimitettiin asiakkaille yhteensä noin 20 000 m3 päivässä.

Puhtaan hanaveden kuutiohinta on verollisena 1,74 €. Yksi juomalasillinen maksaa vain 0,04 senttiä – ämpärillisen saat 2 sentillä.

Katso ooppera

Hanavesioopperan ensiesitykset olivat valtakunnallisesti pääsiäisen molemmin puolin Suomen Finnkinoissa elokuvaesitysten yhteydessä. Nyt Kuopion Vesi kutsuu myös kotikatsomot hanavesioopperaan kuulemaan herra kenraalikuvernöörin ja hänen palvelijansa ajatuksia hanavedestä.

 

 

Hanaveden hiilijalanjälki

Hanaveden hiilijalanjälki on pieni, vain 0,0002 kg CO2/litra. Pullovedellä se on huomattavasti suurempi, 0,18 kg CO2/litra.

TEKIJÄNOIKEUSTIEDOT:

Hanavesiooppera on valtakunnallisen ”Juotava hanavesi” -hankkeen materiaaleja. Hanketta ovat rahoittaneet Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto ja kuusitoista vesihuoltolaitosta. Lisäksi kampanjalle on myönnetty Suomi 100 -rahoitusta. Kampanjan suunnittelivat Vesilaitosyhdistys ja HSY yhdessä mainostoimisto Superlatiivin kanssa. Elokuvan tuotti Pablo Films.