Esteettömyysvalinnat

Pisaroita 1/2017

Vedenjakelun häiriöihin reagoidaan heti

Häiriötilanteen sattuessa vesilaitoksella käynnistyy rivakka tapahtumaketju, jossa kartoitetaan häiriöalue, eliminoidaan lisävahingot, tiedotetaan asukkaita ja aloitetaan tarvittaessa väliaikainen vedenjakelu. 

Pohjoisella toiminta-alueella 15 000 asukasta

Kuntaliitokset ovat tuoneet Kuopion Vedelle paljon uusia asiakkaita ja lisää vastuuta. Jotta vesihuolto hoituisi mahdollisimman tehokkaasti, on Juankoskesta, Maaningasta ja Nilsiästä muodostettu toiminnallinen Kuopion Veden pohjoinen toi...

Saneeraus on satsaus parempaan tulevaisuuteen

Verkostorakentamisen puolella on tiedossa kiireinen kesä. Suuritöisin urakoista on Niiralankatu, joka vaikuttaa myös väliaikaisesti kaupungin bussiliikenteeseen. 

I ❤ hanavesi

Paras juomavesi saadaan suoraan hanasta. Hanavesi on tutkitusti turvallista, edullista ja sen hiilijalanjälki on pieni.

Käyttöinsinööri hyppäsi koulun penkille

Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon käyttöinsinööri Mika Penttinen nauttii monipuolisesta työnkuvastaan, opiskelee työn ohessa ja vaikuttaa vapaa-ajallaan nuorisourheilun parissa. 

Uusiin haasteisiin niin, että tieto pysyy talossa

Eläköityminen on haaste, joka vaikuttaa monella tavalla. Sen lisäksi, että lähtevien tilalle on löydettävä osaavia tekijöitä, pitäisi myös huolehtia siitä, että ns. hiljainen tieto jää taloon. Työtehtävien kierto on yksi ratkaisu.

Lehdessä myös...

Pääkirjoitus 1/2017

Hyvä asiakkaamme! Suomalaisille on itsestään selvää, että vesi tulee hanasta ja jätevesi poistuu viemärin kautta. Puhdas vesi ja jätevesihuolto ovat toimivan yhteiskunnan merkki. Toimiva vesihuolto on hyvinvoinnin peruspalvelu. Maalisku...

Laskuun uusi ilme ja lisäinfoa

Kuopion Vesi uudistaa sekä laskulomakkeen että vesimittarin lukemailmoituksen. Tavoitteena on selkeyttää lomakkeita ja parantaa niiden informaatioarvoa.

Lue vesimittaria oikein

Myös vesimittarin lukemailmoituslomake sisältää jatkossa selkeämmän ohjeen vesimittarin lukemisesta. Asiakkailla on käytössä ulkonäöltään jonkin verran poikkeavia mittareita. Niiden lukemiseen pätevät kuitenkin samat ohjeet. Tärkein os...

Historian havinaa: Vesikioskit palvelivat janoisia kaupunkilaisia

Kaupungin puistoissa ja toreilla sijainneet vesikioskit olivat pieniä puurakennuksia, joista jaettiin vettä mukaan otettavaksi.