Esteettömyysvalinnat

Ilmoita vesimittarin lukema helposti verkossa

Kiinteistön vesimittarin lukema tulee ilmoittaa vesilaitokselle kerran vuodessa.

Kiinteistön vesimittarin lukema tulee ilmoittaa vesilaitokselle kerran vuodessa.

Vesimittarin lukema tulee ilmoittaa myös silloin, kun kiinteistön omistaja vaihtuu.

Kuopion Vesi lähettää vuosittain asiakkailleen paperisen lukemailmoituslomakkeen, jolla lukeman voi ilmoittaa. Ilmoittaminen käy myös helposti verkossa osoitteessa www.kuopionvesi.fi.

Yksityisasiakkaiden ja isännöitsijöiden verkkolomake löytyy etusivulta ”Ilmoita lukema” -linkin takaa. Vaihtoehtoisesti isännöitsijät voivat ilmoittaa lukemat Online-palvelun kautta.

Verkkolomakkeeseen tulee täyttää käyttöpaikan numero ja mittaritunnus, jotka löytyvät paperisesta ilmoituslomakkeesta. Lisäksi merkitään ilmoittajan nimi, päivämäärä ja uusi mittarilukema. Mittarilukema ilmoitetaan kokonaisina kuutiometreinä, eli punaisia osakuutiometrejä ei ilmoiteta.

Jos lukemaa ei ilmoiteta ja luenta suoritetaan Kuopion Veden toimesta, siitä veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu. 

Kiinteistön vedenkulutusta on hyvä seurata useamminkin kuin kerran vuodessa muun muassa mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi. Vedenkulutuksen muutoksista kannattaa kertoa Kuopion Veden asiakaspalveluun, puh. 044 718 5357, jotta arviolaskutusta voidaan muuttaa tarpeen mukaan.

Mittarilukema ilmoitetaan kokonaisina kuutiometreinä, eli punaisia osakuutiometrejä ei ilmoiteta.

 

mittari

Esimerkkikuvissa mittarin lukema on 0 m3. Osakuutiometrejä (punaiset lukemat kuvissa) ei tarvitse ilmoittaa. Mittaritaulun reunassa tai lukeman yläpuolella oleva numerosarja on mittarin tunnus, joka löytyy myös lukukortista. Siitä voi tarkistaa, että kyseessä on oikea mittari.