Esteettömyysvalinnat

Mitä paljastuikaan Ilmarin kourasta? Nenäliinat muuttuivat palloiksi.

Ilon pisaroita KYSin lapsille

Kuopion Vesi toi ilon pisaroita Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten veri- ja syöpätautien osastolle pääsiäisen jälkeisenä tiistaina.

Kuopion Vesi toi ilon pisaroita Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten veri- ja syöpätautien osastolle pääsiäisen jälkeisenä tiistaina.

Lämmin ele oli osa vuosittaista 22.3. vietettävää Maailman vesipäivää, jonka tiimoilta Kuopion Vesi on usein järjestänyt erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Tänä vuonna varat kohdistettiin paikalliseen hyvän tekemiseen. 

– Satsaus on meille pieni, mutta heille sen merkitys on suurempi, kuvaa toimitusjohtaja Kirsi Laamanen. Eleen merkitystä korostaa lastentarhanopettaja Heli Wouters.

– Kaikki mikä lisää lasten henkistä jaksamista ja yleistä hyvinvointia, on todella tärkeää.

Lahjoituksen otti kiitollisuudella vastaan osaston erikoislääkäri Kaisa Vepsäläinen.

Sairaala4

Kirsi Laamanen luovutti lahjakortin erikoislääkäri Kaisa Vepsäläiselle.

Naurut kirposivat pikkupotilaista

Pienet potilaat osallistuivat taikurin esitykseen hymyillen, hekotellen ja osin epäilevin lausunnoin.

– Ei me ranskalaisia olla, vaan suomalaisia!, he korjasivat yksinkertaiseksi ilmoittautuneen taikuri Alfrendon sekaannuksen.

Seitsemänvuotias Ilmari oli huippuinnokas apuri – kokeneena kehäkettuna, sillä hän kertoi päässeensä jo aiemminkin vastaavaan tehtävään.  Ilmaria nauratti aivan kippurassa, kun Fransuela-nenäliina muuttui laatikoksi ja pallot löytyivät milloin mistäkin, oman paidan altakin. Hämmentävä juttu oli, kun Iiris, 7 v., onnistui pumppaamaan vettä Ilmarin kyynärpäästä.

sairaala2

Ja niin onnistui Iiris pumppaamaan vettä Ilmarin kyynärpäästä!

Korttitempussa Ilmari yritti hämätä Alfrendoa, taikuri totesikin Ilmarilla olevan edellytyksiä Erittäin Savolaiseksi Taikuriksi. 

Iiris analysoi parhaaksi tempuksi vedenpumppaustemppua. Se nauratti eniten.

Ilmaria nauratti aivan kippurassa, kun Fransuela-nenäliina muuttui laatikoksi ja pallot löytyivät milloin mistäkin, oman paidan altakin. Iiris tykkäsi vedenpumppaustempusta.

– Epäilen kyllä, ettei vesi kyynärpäästä tullut, hän kertoi. Äidin mielestä paras taikatemppu olisikin, jos hän taikoisi Iiriksen taas terveeksi. Siihen toiveeseen yhtyivät muutkin vanhemmat lastensa puolesta.

sairaala3

Taikuri Alfrendon pallot löytyivät milloin mistäkin.

Ilon pisarat pähkinänkuoressa

Maailman vesipäivän tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta puhtaan veden tärkeydestä.

Vesipäivän teema vuonna 2015 on kestävä kehitys. Teeman innoittamana Kuopion Vedessä ideoitiin Ilon pisaroita KYSin lapsille -tapahtuma. Ilo on mitä parhainta kestävää kehitystä, sillä se lisää aina hyvää. Kuopion Vesi toivoo ilon pisaroiden jatkavan matkaansa veden kiertokulun tavoin.

– Haastamme mukaan Kuntatekniikka-liikelaitos Mestarin vastaavaan lahjoitukseen jollekin toiselle KYSin lapsiryhmälle, kertoo laatupäällikkö Kirsi Tähti ja toivoo, että ilon kierrätys haasteen voimalla edelleen jatkuu.

Maailman vesipäivänä Kuopion Vesi jakaa myös ansiomerkkejä pitkään vesihuollon parissa työskennelleille työntekijöilleen ja julkistaa edellisvuoden Tekijän.