Esteettömyysvalinnat

Argentiinalainen tango tyrmäsi nyrkkeilijä Esko Peiposen.

Argentiinalaista tangoa Kuopiossa

Kuopion Veden vesihuoltoteknikko Esko Peiponen on osoitus siitä, että tanssi elää vahvasti Kuopiossa myös harrastuksena.

Nyrkkeilyä harrastaneelle ja valmentaneelle Esko Peiposelle argentiinalaisen tangon kokeilu oli tyrmäys ensi-iskulla. Se vei sekä miehen että vaimon noin 10 vuotta sitten. Siitä lähtien ovat nyrkkeilyhanskat pysyneet visusti naulassa. Tilalle ovat tulleet tanssikengät sekä esiintymisasu, joka aina silloin tällöin puetaan ylle. Pääsääntöisesti kyse on kuitenkin yhteisistä tanssiharjoituksista.

Myös Kuopio Tanssii ja Soi on tullut esiintyjänä tutuksi, sillä ainakin kolme kertaa on Peiponen ollut lavalla toritapahtumassa.

– Argentiinalaisessa tangossa kiehtoo sen vaikeus. Aina voi oppia jotain lisää. Ei myöskään pidä erehtyä luulemaan, että siinähän se menee kuin suomalainenkin tango, jota kaikki osaavat. Argentiinalaisessa kaikki on erilaista, mutta toisaalta sen askelilla kyllä taittuu suomalainenkin perustango, Esko Peiponen sanoo.

Argentiinalaisessa tangossa kiehtoo sen vaikeus, aina voi oppia lisää.

Peiposen kuopiolainen tanssiseura on Tango Alegria ry.

– Harjoittelemme keskimäärin kerran viikossa, minkä lisäksi käymme välillä esiintymässä ja osallistumme eri puolella maata pidettäviin tapahtumiin.

– Olemme myös käyneet jo kahdeksan vuotta peräkkäin tangon kotimaassa Argentiinassa.

Peiponen yllyttääkin ihmisiä kokeilemaan argentiinalaisen tangon harrastamista.

– Meille se sopi hyvin, kun lapset muuttivat kotoa. Se on ollut hyvä ja yhdistävä harrastus, mutta toki kokeilemaan voi tulla myös ilman paria, Esko Peiponen sanoo.