Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

huuhtelu

Verkostojen huuhtelu alkaa pian.

Touko-kesäkuun vaihteessa aloitettavat huuhtelut suoritetaan kesän aikana Itkonniemellä, Haapaniemellä sekä osassa Litmasen ja Pirtin aluetta. 

Verkostohuuhteluita tehdään Kuopion Veden alueella noin 10 vuoden välein joko saneerausalueiden ennakkohuuhteluina tai aluekohtaisesti ajan ja tarpeen mukaan.

– Toimenpide on verkoston ennakkohuoltoa, jonka myötä veden laatu paranee ja häiriö­herkkyys pienenee, verkostoinsinööri Petri Tähtivaara kertoo.

Huuhtelu toteutetaan verkostopaineella. Linjaston virtausnopeutta kiihdyttämällä sakka irtoaa, jonka jälkeen linjasto huuhdellaan palopostien kautta.

Huuhtelut saadaan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Työ tehdään yöllä kello 22–07.

Asukkaita ja taloyhtiöitä tiedotetaan huuhteluista kiinteistökohtaisesti. Informaatiota löytyy myös Kuopion Veden verkkosivuilta ja Facebookista.

– Toivomme, ettei kyseisenä ajankohtana huuhdeltavalla alueella käytetä lainkaan vettä. Näin saostumat eivät kulkeudu talon omaan putkistoon, Tähtivaara toivoo.

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa