Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Työnilo paistaa uusissa tiloissa

Pitkään odotettu muutto on vihdoin toteutunut ja työntekijöiden ilo uusista tiloista on lähes käsin kosketeltavan todellista. Kaikki on uutta, hillityn tyylikästä. Rakennuksessa on kiinnostavaa taidetta ja ikkunoiden takana avautuu jäljittelemätön maisema.

Toimitusjohtaja Kirsi Laamanen istuu tyytyväisenä henkilökunnan taukonurkkauksen vaaleanharmaalla sohvalla.

– Pitkä odotus on nyt palkittu. Innostuksen voi aistia henkilökunnasta päivittäin. Kaikki viihtyvät, sanovat, että on mukava tulla töihin.

Miljöön vaikutuksesta ihmiseen puhutaan paljon. On selvää, että kauneus tuo mielihyvää ja viihtyisät tilat lisäävät työmotivaatiota. Tämä näyttää toteutuvan täydellisesti Kuopion Energian rakennuttamassa upouudessa kiinteistössä Haapaniementie 30:ssä, missä Kuopion Vedenkin hallinnon ja suunnittelun toimitilat sijaitsevat.

Kiinteistön sijainti ei todellakaan voisi olla onnistuneempi. Luonto on läsnä ja sen vaaliminenhan on myös Kuopion Vedelle tärkeä asia.

kuopionvesj 300ppi 6

Ritva-Liisa Pohjalaisen upea lasiteos Yhdessä kuvaa erinomaisesti myös Kuopion Veden uutta tilannetta, kun 40 työntekijää työskentelee tehokkaasti lähellä toisiaan.

Seisauttavaa taidetta

Kuopion Energian ja Kuopion Veden talo on toiminnallisesti normaali virastorakennus, mutta siihen on onnistuttu luomaan omanlainen tunnelma. Kaikki alkaa valoisasta vastaanottoaulasta, jossa sijaitsevat asiakaspalvelutilat. Ensimmäiseksi katse kiinnittyy upeaan, Ritva-Liisa Pohjalaisen uniikkiin lasiteokseen Yhdessä. Se koostuu 40 osasta, jotka on tehty käsityönä, osa kerrallaan. Puhaltajina on ollut kolme Nuutajärven ammattilaista, Alma Jantunen, Johannes Rantasalo ja Matti Vilppula. Osat on liitetty taitavalla hionnalla toisiinsa. Teoksen leveys on 2,2 metriä ja korkeus 59 senttiä. Pohjalainen on yksi Suomen arvostetuimmista muotoilijoista.

Toinen sävähdyttävä teos on Antti Immosen ”Valon valkea virta”. Se on ripustettu korkean ruokalan kattoon, missä se kohtaa suurista ikkunoista tulvivan luonnonvalon. Immonen halusi ottaa veistokseensa mukaan konkreettisesti sähköä, joka on toteutettu modernilla LED-tekniikalla ja sen valoefektejä voi vaihdella. Yleisilmeeltään teos on suuresta koostaan huolimatta kevyt. Sen ääreen pysähtyy mieluusti.

Taidehankinnat ovat niin kutsuttua prosenttitaidetta, eli ne on sisällytetty jo rakennuskustannuksiin tietyllä prosenttiosuudella.

Lopuksi Kirsi Laamanen haluaa vielä tiivistää, että muutto uusiin tiloihin on ollut myös toiminnallisesti merkittävä, sillä laitoksia lukuun ottamatta Kuopion Veden henkilökunta on tehokkaasti yhdessä. Verkoston vastuualueen tilat ovat viereisessä rakennuksessa, ja sinne pääsee yhdyskäytävää pitkin. Jokapäiväinen kanssakäyminen on hyödyksi sekä töiden sujumisen että tiedonkulun kannalta. Kaikkiaan uusissa tiloissa työskentelee 40 Kuopion Veden ammattilaista.

uudet tilat 2

Kuopion Vesi muutti uuteen toimitaloon viime syksynä. Talo on toiminnallisesti normaali virastotalo, mutta siihen on onnistuttu luomaan omanlaisensa viihtyisä tunnelma.

Faktat

  • Kuopion Vesi muutti uusiin tiloihin Haapaniementie 30:een syksyllä 2017.
  • Tilat ovat yhteiset Kuopion Energian kanssa.
  • Päärakennuksessa työskentelee 20 Veden työntekijää.
  • Verkoston erillisissä tiloissa työskentelee myös 20 Veden työntekijää.
  • Tunnelikäytävä yhdistää rakennukset, joten yhteydenpito on helppoa.

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa