Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

lainit

Jätevedenpumppaamo sai festareiden ansiosta värikkään ilmeen.

Savilahden jätevedenpumppaamon seiniä koristaa nyt graffitimaalaus.

Savilahden jätevedenpumppaamon seiniä koristaa nyt tekstigraffiteista ja abstaraktista katutaiteesta tehty seinämaalaus, jonka toteuttivat petroskoilaiset kutsutaiteilijat Dickey & Sasha Sam Katutaideyhdistys Urbaani ry:n LAINIT-katutaidefestareille.

Yhdistys haluaa kehittää katutaiteen ja graffitien positiivista mielikuvaa. Yhteistyö kaupungin kanssa on tärkeää. 

– LAINIT-katutaidefestivaalien kaltaiset tapahtumat tuovat teokset sinne, missä ihmiset liikkuvat. 

Kun ihmiset pääsevät näkemään tekovaiheen ja tutustumaan tekijöihin, tulevat teoksetkin tutummiksi, kertoo Urbaani ry:n puheenjohtaja Mikko Parviainen

Maalaajien mukaan sopivasti näkösällä olevien suurten yhtenäisten pintojen löytäminen on välillä hankalaa.

Pumppaamo toi täydellisen kiintopisteen tapahtumalle.

– Pumppaamo toi täydellisen kiintopisteen tapahtumalle ja olemme kiitollisia mahdollisuudesta. Yhteistyö Kuopion Veden kanssa toimi alusta lähtien. Toivommekin, että jatkoa seuraa, kiittelee Parviainen.

Tekijöille annettiin taustatiedot pinnasta, rakennuksesta ja alueesta, ja sen jälkeen vapaat kädet. 

– Maalaavat ryhmät tekivät kokonaisuuksista yhtenäisiä ja yhdistivät upeasti eri tyylejä. Olen todella tyytyväinen sekä tapahtumaan, sen saamaan huomioon että teoksiin. Saimme yleisöä hyvin paikalle ja lisäksi satunnaisten ohikulkijoiden positiivisen huomion. 

Pumppaamon vieressä oli tapahtuman yhteydessä kelmuseinä, jossa kuka vain sai kokeilla spraymaalien käyttöä. Tapahtuman palaute on ollut hyvin positiivista ja vastaavaa toimintaa on toivottu paljon muuallekin.

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa