Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Numerot viihtyvät Kirsti Sinkkosen pöydällä

Numerot ovat viihtyneet Kirsti Sinkkosen työpöydällä ja Kirsti niiden parissa koko työuran. Ensin hän pyöritteli niitä kaupungin organisaatiossa, ja vuodesta 1997 lähtien Kuopion Vesi Liikelaitoksen hallinnossa, nykyään talouspäällikkönä.

Kirsti Sinkkonen tunnustaa olevansa numeroihminen.

– Koulussa en tosin ollut mitenkään erityisen kiinnostunut matematiikasta. Koulutukseltani olen yo-merkonomi, joten kai taloudessa jokin minua jo nuorena kiinnosti, Kirsti Sinkkonen sanoo.

Pitkä työura kertoo selvää kieltä työssä viihtymisestä. Työ on haastavaa ja hänestä on palkitsevaa olla hyvin perillä Kuopion Veden taloudesta kokonaisuudessaan budjetista tilinpäätökseen.

– Minusta on todella mielenkiintoista olla mukana tekemässä budjettia ja nähdä sen jälkeen tilinpäätöksestä kuinka kaikki on mennyt. Se ei kuitenkaan ole ainoa juttu.

– Viihtyvyyteen vaikuttaa työtehtävien lisäksi myös koko työyhteisö. Olen talouspäällikön tehtävän lisäksi esimies hallinnossa työskenteleville. Minusta ihmiset; työtoverit, kollegat ja yhteistyökumppanit, tekevät tästä työstä mielekkään.

Maalta kaupunkiin

Kirsi Sinkkonen on umpisavolainen, kotoisin maatalosta Keiteleeltä.

– Lapsuuden ja osan nuoruuttani vietin maalla ja se varmasti näkyy minussa edelleenkin. Harrastan palstaviljelyä ja metsässä kulkemista. Minussa on ilmeisesti jotain samaa kuin isässäni, vaikka en sitä aina ole ymmärtänytkään. Hänellä oli nimittäin tapana aina ensimmäiseksi painella metsään, kun oli joutunut olemaan jonkin aikaa poissa maatilalta. Nyt minäkin kaipaan samaa. Kuopio on kaunis, mukava ja sopivankokoinen kaupunki asua. 

Minusta on todella mielenkiintoista olla mukana tekemässä budjettia ja nähdä sen jälkeen tilinpäätöksestä kuinka kaikki on mennyt.

– Minua kuitenkin kiinnostaa kaunista Kallavettä enemmän maalaismaisema ja Puijon metsät. Se on varmasti perua lapsuudesta, koska edelleenkin käyn mielelläni kotitilalla, jolla veljeni nykyisin asuu. Pidän esimerkiksi hyvin hoidetusta peltomaisemasta, Kirsti Sinkkonen kertoo.

Palstaviljelyä

Muutto maalta kaupunkiin, opiskelu, työpaikka talousasioiden parissa sekä perhe oli luonnollisesti suuri muutos.

– Se oli kuitenkin luonnollista. Oli itsestään selvää, että veli jää jatkamaan maatilalle ja minä sekä kaksi siskoani lähdimme tekemään jotain muuta. Ensin asuin omakotitalossa, missä piha ja puutarha olivat tietenkin minulle tosi tärkeitä. Suurin muutos kuitenkin tapahtui, kun muutin rivitaloon, jossa ei ole omaa pihaa.

– Sen vuoksi olen hankkinut aarin kokoisen viljelypalstan, missä kasvatan perunaa, lanttua, porkkanaa, naurista ynnä muuta mukavaa. Se on minulle kesäisin mieluinen harrastus. Lisäksi sienestän, marjastan ja kuljen muutoinkin luonnossa. Tärkeätä ei ole pelkästään sienien tai marjojen saaminen. Yhtä tärkeää on luonnon kokeminen.

Takaisin työpöydälle

Harrastuksista keskustelu palaa kuitenkin työasioihin ja tuoreeseen lehtiartikkeliin hulevesimaksusta.

– Asiasta on pitkään keskusteltu ja mielestäni on hyvä, että hulevesiasiat ovat yhden tahon hoidossa kokonaisuudessaan.

– Suuntaus tuntuu olevan valtakunnallisestikin yhteneväinen. Arvion mukaan kaupungin perimäksi maksuksi tulisi 30–50 euroa omakotitaloa kohden. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lisälaskua kuntalaisille, koska vastaavasti jätevesimaksu pienenee.

– Kuopion Vedelle tämä merkitsee myös sitä, että taseesta siirtynee hulevesiverkostoa kaupungille viitisen miljoonaa, Kirsti Sinkkonen selittää.

Niinpä niin; talouspäällikön päässä viihtyvät sovussa ja järjestyksessä ne numerot ja ne luontoharrastukset.

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa