Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Vuosi 2015 oli Kuopion Vedessä hauskojen ristiäisten kevät, kun ykkösluokkalaisten ideoimat ankat saivat nimensä.

Kastetilaisuudessa oltiin yhtä mieltä siitä, että ankat ovat todellinen ykkösjuttu. Ensin vuoden 2013 ykkösluokkalaiset ideoivat ankkahahmot ja antoivat niille hauskan muodon ja elämän. Sen jälkeen vuoden 2014 ykkösluokkalaiset keksivät veikeille ankoille nimet.

Niin ja tässä tulee siis julki se kauan odotettu salaisuus:

– Kastan sinut Fanniksi, sanoi raati.

– Kastan sinut Välkyksi, sanoi raati.

Fanni on tietenkin tyttöankka ja sen nimen keksivät Maaninkajärven ensimmäisen luokan oppilaat. Välkky taas on poika-ankka ja tämä nimi ideoitiin Nilsiän Palo­nurmella.

Fanni ja Välkky ovat nyt maskottihahmoja, jotka jatkavat elämäänsä graafikko Juha Hellströmin piirtäminä Kuopion Veden Pisaroita-asiakaslehdessä ja muussa viestinnässä.

Hienoja nimiehdotuksia tuli kaikkiaan 108 kappaletta seitsemältä eri koululta. Kiitokseksi tästä hienosta yhteistyöstä Kuopion Vesi jakoi kaikille kuopiolaisille ykkösluokkalaisille hyödylliset vesipullot. Vedessä viihtyvät ankathan sen hyvin tietävät, että vesi on juomista paras.

Tämän vuoksi Kuopion Vesi haluaa muistuttaa myös oppilaita siitä, että vesi on paras janojuoma ja että hanavesi on myös aina tutkittua ja turvallista juotavaa.

– Muistakaa, että vesi on terveellistä. Pitäkää vesipullo aina mukana ja täyttäkää se tarpeen tullen missä tahansa Kuopiossa raikkaalla hanavedellä, Välkky opastaa.

– Niin ja Kuopion Veden henkilökunta käski lähettää terveisiä ja kiitoksia kaikille opettajille hyvästä yhteistyöstä, Fanni lisää.

 

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa