Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Kaikille avoin juhlaseminaari pidettiin perjantaina syyskuun 13. päivänä. Seminaarissa esiteltiin Kuopion Veden toiminnan lisäksi myös laajemminkin kuopiolaista vesiosaamista. Luennoitsijoita oli Kuopion Veden henkilökunnasta, Savonia AMK:sta, Itä-Suomen yliopistosta, THL:sta sekä Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistyksestä.

Tapahtuma osoitti, että Kuopiossa on merkittävää vesiosaamista. Vesiasioita voi Kuopiossa opiskella kaikilla koulutusasteilla, ja lisäksi kaupungissa on korkeatasoinen, maailmallakin tunnettu yliopiston, ammattikorkeakoulun ja THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) muodostama tutkimus- ja asiantuntijakeskittymä.

Vierailu vesitutkimushalliin

Seminaarin osallistui noin 50 kuulijaa, jotka olivat tyytyväisiä kuulemaansa ja keskustelivat aiheista vilkkaasti. Monille Kuopion vahva panos vesialan koulutuksessa ja tutkimuksessa oli yllätys.

Luentojen jälkeen kuulijoilla oli mahdollisuus tutustua Savonia AMK:n vesitutkimushalliin, jossa on muun muassa pilot-vesilaitos ja vesijohtoverkosto.

Kuopiossa on merkittävää vesiosaamista. Vesiasioita voi kaupungissa opiskella kaikilla koulutusasteilla ja lisäksi kaupungissa on korkeatasoinen tutkimus- ja asiantuntijakeskittymä.

 

kansi pisaroita 2020 1

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa