Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

2/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Pirskahtelevan värikäs yritysilme erottuu edukseen

Kuopion Vesi Oy:n yritysilme kuvaa vuoden alussa toimintansa aloittaneen yrityksen laajaa ja monipuolista toimintakenttää. Visuaalinen ilme tuo veden upean olemuksen esiin raikkaalla ja modernilla tavalla.

Joko olet huomannut Kuopion Vesi Oy:n uuden monivärisen logon katukuvassa?

Tunnistettava ja yrityksen toiminnassa näkyvästi esillä oleva visuaalinen ilme on tärkeä osa Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan muodostamaa osakeyhtiötä.

Värikkäistä pisaroista muodostuva kaarimainen kuvio, pisarasade yrityksen nimen yllä kuvaa uuden vesialan yrityksen monipuolista ja laajaa toimintakenttää. Ilme viestii raikkautta ja keveyttä, joka liitetäänkin usein myös vesielementtiin. Samalla se tukee oivaltavasti myös Kuopion Veden kuluttajaviestinnässä käyttämää slogania ’Palvelua joka pisara’.

Kuopion Vesi Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Laamanen on ilmeeseen tyytyväinen.

– Yritysilmeemme on ilahduttavan moderni ja jopa huomattavan erilainen toimialaan ja aikaisempaan ilmeeseen nähden. Vesielementti tulee esiin kevyenä ja iloisena, edustaen juuri sitä tuoreutta ja muutosta mitä halusimme, Laamanen kertoo.

Ilmeen takana paikallista osaamista

Kuopion Vesi Oy:n uuden yritysilmeen takana on kuopiolainen Mainos- ja viestintätoimisto Hermo, ja siellä graafinen suunnittelija Paula Savolainen. Savolaisen oivallus tuoda vesisuihkua kuvaavaan logoon spektrin värit, jotka on aidostikin mahdollista nähdä auringonvalon osuessa vesisuihkuun, tekivät vaikutuksen tilaajaan.

Vesiyhtiön brändityö alkoi loppusyksystä 2019. Vesilaitokselta yritysilmeestä vastanneessa työryhmässä oli Laamasen lisäksi kuusi henkilöä eri vastuualueilta. Näin mielipiteitä ja ääntä tärkeän aiheen tiimoilta saatiin laajasti kuuluviin.

Vaikka muutos kokonaisuudessaan on ollut isotöinen, syntyi uusi ilme yllättävän helposti. Tarjouspyyntö lähti kuudelle toimijalle, joista kolme vastasi. Jokainen yritys esitti vähintään kaksi vaihtoehtoa yritysilmeestä. Valitulla mainostoimisto Hermolla vaihtoehtoja oli jopa kolme, joista jokainen hyvin erilainen, kuten toivottiinkin. Näistä pisarasade erottui kirkkaasti edukseen.

– Suunnittelija Paula Savolainen ymmärsi toiveemme, ajatuksemme sekä uuden yhtiön toiminnan erinomaisesti ja puki sen hienosti kuviksi ja sanoiksi jo tarjousvaiheessa, Laamanen kertoo. Kehut saa myös Kuopion Veden oma työryhmä, joka on kiireen keskellä ollut motivoituneesti brändityössä mukana.

– Olen erittäin tyytyväinen koko tiimin sujuvaan yhteistyöhön ja hedelmällisiin keskusteluihin aiheen tiimoilta sekä tietenkin upeaan lopputulokseen.

Tärkeä osa yritystä ja toimintaa

Yritysilme ei ole pelkkä logo, vaan se viestii ja symboloi laajemmin yrityksen identiteettiä ja palveluita.

– Uutena yrityksenä meille on ollut hyvin tärkeää saada ilme nopeasti valmiiksi ja näkyville kertomaan siitä, että olemme dynaamisesti toimiva yksikkö, jolla on kaksi omistajaa ja oma erottuva yritysilme, Laamanen kuvailee.
Visuaalinen ilme on tärkeä osa yrityksen tunnistettavuutta ja erottumista sekä Kuopion että Siilinjärven alueella toimiessa. Esimerkiksi autot ovat katukuvassa näkyvä osa toimintaa ja niiden teippaukset onkin otettu ensimmäisinä työn alle. 

Autojen, verkkosivujen, kirjepohjien ja somekanavien lisäksi yhtenä tärkeimmistä ilme näkyy henkilöstön vaatetuksessa. 

– Hermon erinomainen suunnitelma ja ohjeistus antavat paljon valinnanvaraa eri käyttökohteille. Esimerkiksi työvaatteisiin pisarat painetaan käytännön syistä sinisenä. Kuvio toimii tunnistettavasti myös mustavalkoisena, Kirsi Laamanen kertoo.

Brändityön työryhmään kuuluivat: Kirsi Tähti, Kirsi Laamanen, Eila Pylkkänen, Ulla Liukkonen, Marja Stjerna, Janne Paldanius ja Päivi Lankinen.

kuopion vesi

Liikemerkin pisarat muodostavat kaarimaisen kuvion yrityksen nimen ylle.

 

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa