Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

2/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Uudella asiakaspalvelujärjestelmällä parempaa palvelua

Kuopion Vesi on ottanut käyttöön Suomen Vesitieto Oy:n toimittaman asiakaspalvelujärjestelmän. Uuden järjestelmän käyttöönoton tavoitteena on tehostaa ja parantaa palvelua sekä sujuvoittaa asiointia.

Päätös uuteen järjestelmään vaihtamisesta syntyi, sillä entinen palvelujärjestelmä tuli tiensä päähän. Tilalle haluttiin järjestelmä, joka antaa paremmat mahdollisuudet asiakaspalvelun kehittämiseen. Uuteen asiakaspalvelujärjestelmään siirtyminen on ollut pitkällinen prosessi, joka käynnistyi syksyllä 2018 järjestelmän tarpeiden kartoittamisella. Projekti jatkuu edelleen syksylle 2020 saakka Kuopion Veden ja Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitoksen yhtiöittämisen vuoksi. Uuden järjestelmän pystyttäminen sekä yhtiöittäminen ovat vaikuttaneet asiakaspalvelun toimintaan.

– Yhtiöittäminen näkyy esimerkiksi siinä, että asiakkaamme eivät ole saaneet vesilaskujaan entiseen tapaan, vaan ensimmäinen lasku on ajalta 1.1.–30.6. Olemme pahoillamme, jos tämä aiheuttaa asiakkaillemme hankaluuksia, vesihuoltoinsinööri Laura Malo pahoittelee.

– Jatkossa Kuopion Vesi siirtyy aikaisempaa tiuhempaan, kahden kuukauden laskutusväliin. Se on ollut myös monien asiakkaittemme toiveena, koska näin laskut ovat pienempiä kerralla maksettaviksi. Vaikka laskutusrytmi tulee olemaan tiheämpi, tasauslasku lähetetään kerran vuodessa kuten ennenkin, talouspäällikkö Tarja Rinne sanoo.

Uusi järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden pitää omaa vesilaskutustaan paremmin ajan tasalla. Tämä onnistuu helposti, koska uuden järjestelmän sähköiseen asiakaspalvelukanavaan, Vesitiliin, voi halutessaan syöttää vesimittarin lukeman aina ennen laskutusta. Tällöin laskutus vastaa paremmin reaaliaikaista kulutusta.

Iso vesilaskutukseen sisältyvä muutos on, että kaikki varsinaiseen laskun maksuun liittyvät asiat hoitaa jatkossa Ropo Capital. Sen vuoksi niissä asioissa tulisi asioida suoraan Ropo Capitalin kanssa. Jatkossa Ropo Capital hoitaa myös maksuvalvonnan, muistutukset ja perinnän. Kuopion Veteen otetaan yhteyttä, jos asia koskee laskun varsinaista sisältöä, esimerkiksi kulutusta.

Hyvin valmisteltu

Uuden järjestelmän käyttöönottoa on valmisteltu huolella.

Muutosprojekti on Malon ja Rinteen mukaan ollut erittäin työläs. Järjestelmän on toimittanut Suomen Vesitieto Oy ja projekti on vaatinut suurta panostusta koko Kuopion Veden asiakaspalvelutiimiltä. Projektityötä Suomen Vesitieto Oy:n kanssa on tehty jo viime vuoden toukokuusta lähtien, ja kaiken on arvioitu olevan valmiina tämän vuoden lokakuussa.

– Olemme ennen järjestelmän käyttöönottoa tarkastaneet vanhasta järjestelmästä uuteen siirtyvien tietojen paikkansa pitävyyttä, tehneet koelaskutuksia uudella järjestelmällä ja verranneet niitä vanhalla järjestelmällä tehtyihin laskutuksiin. Lisäksi olemme testanneet laskun lähettämiseen ja kirjanpitoon liittyviä tietoliikenneyhteyksiä. Näissä testeissä järjestelmä on näyttänyt toimivan hyvin. On tietenkin mahdollista, että alussa voi tulla myös ongelmia, jopa virheitä. Tämän vuoksi toivomme myös asiakkailtamme kärsivällisyyttä.

Siilinjärven asiakkaat uuden järjestelmän piiriin kesäkuussa

Yhtenä merkittävänä osana asiakaspalvelujärjestelmän vaihtoa on Siilinjärven kunnan vesihuollon ja Kuopion Vesi Liikelaitoksen yhdistyminen Kuopion Vesi Oy:ksi.

– Siilinjärvellä on ollut oma vesilaskutusjärjestelmänsä, minkä vuoksi siilinjärveläisten asiakastiedot on erikseen liitettävä samaan järjestelmään, jota yhtiö käyttää. Tästä johtuen Siilinjärven asiakkaiden vuoden ensimmäinen vesilasku lähtee vasta kesäkuussa. Sen jälkeen myös siilinjärveläisten laskutusväli muuttuu kahdeksi kuukaudeksi, Tarja Rinne kertoo.

Joustavampaa palvelua verkossa

Järjestelmän vaihdoksen myötä verkkopalvelut lisääntyvät ja asioinnin joustavuus paranee. Aikaisemmin asiakkaat ovat hoitaneet verkossa tapahtuvaa asiointia Online-palvelussa, jonka korvaaja on Vesitili-verkkopalvelu. Vesitiliin pääsee kirjautumaan Kuopion Veden verkkosivuilla käyttöpaikka- ja asiakasnumerolla.

– Vesitili mahdollistaa jatkossa monenlaisen asioinnin sähköisesti: vesimittarin lukemien syöttämisen, oman vedenkulutuksen tarkkailun, liittämiskohtalausuntotilaukset sekä liittymis- ja omistajanvaihdossopimusten teon, Malo kertoo.

Huomaa uusi tilinumero

Kuopion Veden tilinumero on yhtiöittämisen vuoksi muuttunut. Tämä on asiakkaiden hyvä muistaa. Erityisesti ne, jotka maksavat laskunsa omaan pankkiohjelmaan talletetulla maksupohjalla, joutuvat vaihtamaan tilinumeron.

Laskun sisältöön liittyvät tiedustelut:

Kuopion Vesi asiakaspalvelu
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 718 5357

Laskun maksamiseen liittyvät tiedustelut:

Ropo Capital
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 09 4246 1314

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa