Pisaroita-Logo

Kuopion veden asiakaslehti

1/2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Kesän vesimittarivaihdot Nilsiän ja Maaningan alueella

Kuntaliitosten myötä Kuopion Vesi päivittää ja yhtenäistää kaikkien liitoskuntien vesimittarit. Näin mittareiden luentatarkkuus ja toimivuus säilyvät, ja mittarit saadaan säännöllisen mittarinvaihdon piiriin. 

Jatkossa vesimittarit vaihdetaan koosta riippuen 7–10 vuoden välein. Ensimmäistä kertaa liitoskuntien kylmävesimittareiden vaihto teetetään ulkopuolisilla urakoitsijoilla.

Mittareita pyritään vaihtamaan vuodessa noin 300 kappaletta aluetta kohti ja mittarinvaihtourakka tulee kestämään yhteensä noin viisi vuotta.

– Tarkoituksena on vaihtaa alueittain kaikkien Kuopion Veden asiakkaiden vesimittarit, jotta saadaan jatkossa säännöllinen kierto. Muutaman vuoden vanhoja vesimittareita ei kuitenkaan tulla vaihtamaan, vesihuoltoinsinööri Jenni Heikkinen kertoo.

Mittarinvaihdot aloitettiin onnistuneesti Maaningalla vuonna 2018. Vuonna 2019 vesimittareiden vaihtoa jatketaan Maaningalla ja uutena kohteena Nilsiässä. Vuonna 2020 Juankoski otetaan mukaan mittarinvaihto-ohjelmaan.

Kotitalouksia tullaan tiedottamaan tulevista mittarinvaihdoista tekstiviestipalvelun kautta sekä postitse kirjeellä.

Kehotammekin kaikkia kotitalouksia liittymään tekstiviestipalveluun, jotta pystymme tavoittamaan mahdollisimman monet asiakkaat. Tekstiviestipalveluun liittyminen tehdään Kuopion Veden kotisivuilla https://www.kuopionvesi.fi/asiakkaalle/hairioviestien-tilaaminen/.

Tekstiviestipalvelun toiminnassa saattaa vielä olla katvealueita. Jos lomake ei tunnista osoitettasi, ota yhteys asiakaspalveluumme: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 718 5375.

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa